Tarinamme

Annan Suklaatehdas syntyi Helsingin Punavuoreen vuonna 2017. Suklaamestari Anna Kekki on tehnyt suklaan parissa töitä jo lähes kaksikymmentä vuotta.  

“Elämän mittainen rakkaustarinani vuonna 2002 alkoi New Yorkissa, jolloin opiskelusuunnitelmani saivat yllättävän käänteen. Belgialaisen suklaapuodin lehti-ilmoitus houkutteli hakemaan kausitöitä, mutta pian psykologian opintoni saivat jäädä. Niin vahva oli kutsumuksen tunne, kun astuin sisään suklaapuotiin, ja tuoksu ja atmosfääri lumosivat minut peruuttamattomasti. Työskentelin Daniellen oppityttönä kaksi vuotta, ja nälkäni oppia lisää kasvoi samanaikaisesti versovan rakkauden kanssa. Tunsin löytäneeni oman tyhjän kanvaasini, jota minun on määrä työlläni ja panoksellani täyttää.

Suklaamestarin opintoni huipentuivat Ranskaan keväällä 2004 (L’Ècole Valrhona, Tain L’Hermitage), jossa suoritin tutkinnon Philippe Givren (Executive Master Pastry Chef) oppilaana.

Syksyllä 2004 perustin oman yritykseni New Yorkin Tarrytowniin. Anna Shea Chocolates kasvoi viiden vuoden aikana työllistämään lähes kaksikymmentä henkilöä, ja kolmen kivijalkaliikkeen lisäksi tuotimme käsintehtyjä konvehteja koko maan kattavaan jälleenmyyntiin.  

Oppivuoteni olivat huikeat ja antoisat. Joulukuussa 2009 palasin Suomeen kymmenen New Yorkissa viettämäni vuoden jälkeen.  

Annan Suklaatehdas syntyi itsellenikin pienenä yllätyksenä. Vahva kaipuu käsillä tekemiseen minulla on ollut aina, mutta suklaa kutsuu minua ihan eri voimalla: se on minulle kuin instrumentti, jota ainoastaan minä osaan soittaa ja joka ei voi kauaa olla ääneti. Lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus käsityöstä, joka ainoastaan lujittuu tekemisen kautta, on antanut minulle toisenlaisen lähestymistavan. Suklaa on raaka-aineena haasteellinen ja monikerroksellinen, ja sen työstäminen vaatii kemian ymmärryksen lisäksi herkkyyttä ja kunnioitusta. Visuaalinen aistikkuus ja kulinaarinen nautinto ovat aina olleet työssäni itselleni tärkeitä komponentteja, joista en tingi. Tämän lujan rakkauden ja tietotaidon haluan tuoda Annan Suklaatehtaassa esille. Jokainen konvehti on elämys.”